Vaakgestelde vragen

Zoeken

Wat wil je weten?

Onderwerpen

Mijn account

Dat is makkelijk! Klik bovenin het scherm op 'Mijn Profiel' :)
Je kan op de hoofdpagina registreren of bovenin de balk direct met Facebook inloggen. Je hoeft dan een stuk minder informatie in te voeren.
Registreren op deze site is volledig gratis.
Als gratis lid mag je 3 foto's uploaden. Als Premium lid mag je maar liefst 30 foto's uploaden. De foto's mogen maximaal 2MB groot zijn en moeten een JPG, GIF of PNG bestand zijn.
Neem even contact met ons op. We kunnen dan, op een andere wijze je emailadres verifieren en je account voor je handmatig activeren.
Er zijn een aantal mogelijke redenen waarom je niet kan inloggen:

- Je probeert in te loggen met een gebruikersnaam in plaats van emailadres
- Het wachtwoord waarmee je probeert in te loggen Vraag hier je wachtwoord opnieuw op
- Bij het kopieren/ plakken van je wachtwoord uit een email is er een spatie meegekomen (komt vaak voor!)

Als geen van deze redenen van toepassing zijn, en je nog steeds niet kan inloggen, neem dan even contact met ons op.
Ja, je kan je gewoon helemaal gratis inschrijven en je mag voor altijd gratis lid blijven als je dat wil.

Als je meer dan de gebruikelijke functionaliteiten wil hebben of ons financieel wil helpen kan je een Premium account afnemen voor een bepaalde tijd. De kosten voor een premium account zijn vanaf 2,- per maand.
Je kan je profiel verwijderen door bij 'Wijzig Profiel' rechtsonderaan op 'Account verwijderen' te klikken.
Dit is een verplicht veld om jou te kunnen laten zien wie er in de buurt woont. Het is niet verplicht om de woonplaats daadwerkelijk op het profiel te zetten (je kan deze onzichtbaar maken) en we gaan deze gegevens natuurlijk al helemaal niet doorgeven aan derden.
Wij doen ons best om je account zo snel mogelijk te activeren. Dit doen we handmatig. Tot die tijd kan je nog even geen berichten versturen/ vrienden uitnodigen en andere communicatieve zaken. Zo houden we onze website schoon van spammers.

Doorgaans duurt het uiterlijk 24 uur voordat je profiel goedgekeurd is. In het weekend kan dat wat langer zijn. Wij proberen op zondag niet te werken.
Je persoonsgegevens worden nooit verkocht aan derden. Wij nemen je privacy erg serieus.
Daarnaast sturen we je niet ongevraagd mail, en bij al onze mails zit een uitschrijflink zodat je in 1 klik direct mails kan laten stoppen.

Andere gebruikers

Als je word lastiggevallen kan je deze persoon blokkeren en als je wilt melding doen van het lastigvallen. Je kan melding doen van dit misbruik door op het blauwe rondje met uitroepteken rechts van de naam van de gebruiker op zijn/haar profiel te klikken.

Zodra je dit hebt gedaan is die persoon direct geblokkeerd van het uitvoeren van communicatie rechtstreeks aan jou. Als er meerdere meldingen of blokkades over een persoon binnenkomen kan het voorkomen dat wij deze persoon uiteindelijk de toegang tot onze site volledig ontzeggen.

De persoon in kwestie ontvangt geen bericht van jouw melding.
Deze kan je melden met het driehoekige waarschuwingsbord onder de foto van de gebruiker op zijn/haar profiel. Ondanks dat we alle accounts handmatig controleren kan het helaas zo zijn dat er toch een spammer is.

Zodra je melding hebt gedaan van een spammer gaan wij deze melding controleren en de persoon van de site verwijderen als dit inderdaad het geval is. Bij je melding kan je in een kort stukje uitleggen waarom jij denkt dat deze persoon een spammer is. Dat helpt ons enorm.

Tips en trucs

Het veld dat je bent vergeten in te vullen wordt in rood aangegeven. In de meeste gevallen zien we dat mensen het veld Woonplaats over het hoofd zien, of je bent het vinkje bij de Algemene Voorwaarden vergeten misschien.
In je Inbox mag je als gratis lid maximaal 25 berichten hebben. Als je deze grens overschrijd kan je zelf geen berichten meer versturen tot je je inbox hebt opgeschoond. Als Premium lid mag je maximaal 500 berichten in je Inbox hebben.

De outbox / verzonden items is voor iedereen hetzelfde: Je mag maximaal 50 berichten in je outbox / verzonden items hebben staan. Je kan deze zelf opschonen, maar als er meer dan 50 berichten in staan worden de oudste berichten 's nachts voor je verwijderd tot je er weer maximaal 50 hebt.
Klik bovenin het scherm op 'Mijn foto's' en klik dan rechts op Uploaden. Zo kan je een foto van jouw computer op je profiel plaatsen. Je profielfoto kan je uit je foto's selecteren door deze aan te vinken op de pagina 'Mijn foto's' en dan op 'Profielfoto opslaan' te klikken.
Je kan op je profiel of op het forum een link plaatsen door deze code te gebruiken:

[ url=http://www.google.nl]Google[/url]

Laat dan bij de eerste [url wel de spatie weg. Deze staat hier in het helpdesk antwoord omdat er hier anders een link komt te staan :)
Je kan prive chatten met mensen die jou als vriend hebben geaccepteerd. Wil je met iemand prive chatten, stuur dan eerst (na een vriendelijk berichtje natuurlijk) een vriend-uitnodiging via zijn/ haar profiel. Via de 'Vrienden-tab' rechtsboven in het scherm kan je vervolgens met iemand een privechat starten. Dit kan trouwens ook als iemand op dat moment niet online is.
Je kan een smiley maken door deze tekens in te voeren (spaties weglaten):

Dit zijn alle smileys:
: ) = :)
: D = :D
: P = :P
: ( = :(
; ) = ;)
: webcam : = :webcam:
: camera : = :camera:
: wekker : = :wekker:
: bijbel : = :bijbel:
: jarig : = :jarig:
: koffie : = :koffie:
: love : = :love:
: muziek : = :muziek:
: ringring : = :ringring:
: zon : = :zon:
: voetbal : = :voetbal:
: harrypotter : = :harrypotter:
: ok : = :ok:
Dit is een functie die beschikbaar is voor onze Premium leden. Een extraatje voor de leden die ons financieel willen steunen. Als je Premium lid bent, klik dan bovenin het scherm op 'Mijn Profiel', en kijk dan links onder je foto op je profiel. Hier zie je de 5 laatste bezoekers van jouw profiel. Wanneer deze leden naar je profiel hebben gekeken is niet te zeggen, maar de laatste bezoeker staat bovenaan.
Je krijgt standaard een Alert op de hoofdpagina zodra iemand je profiel liked/ leuk vindt. Zodra je deze wegklikt is niet meer te zien wie je profiel heeft leuk gevonden.
Om een YouTube filmpje op je profiel te plaatsen ga je naar het gewenste filmpje op Youtube naar het filmpje dat je wilt plaatsen, klikt er onder op Delen, dan op Insluiten, en vervolgens kopieer je het blok met code naar je profiel.
Er geldt geen limiet op het aantal tekens in een bericht. Nouja, geen limiet, de limiet ligt erg hoog, en door handmatig tikken moet je toch zeker een heel bijbelboek overtikken om er aan te komen. Kortom: Geen zorgen, je hebt ruimte genoeg :)
Je verwijderde berichten verdwijnen uiteindelijk van onze server. Deze worden voor veiligheids-doeleinden nog een paar maanden bewaard. Als het heel urgent is kan je ons een berichtje sturen via de helpdesk, dan kunnen we een verwijderd bericht proberen terug te zetten voor je.
Ja dat kan. We maken hiervoor gebruik van de zogenaamde PHPBB syntax. Je kan dus niet rechtstreeks HTML invoeren.
De syntax voor het maken van bijvoorbeeld vette tekst, afbeeldingen of links is hier beschreven:

[ b]Tekst[/b] = Vette tekst
[ i]Tekst[/i] = Schuine tekst
[ url]http://www.google.nl[/url] = Link
[ img]http://www.plaatjesupload.nl/plaatje.jpg[/img] = Een plaatje
Klik bovenin het scherm op 'Mijn Foto's' en klik dan vervolgens op de foto die gedraaid is. Je kan onder die foto vervolgens je foto linksom of rechtsom draaien. Vergeet niet je gedraaide foto vervolgens op te slaan.
Het kan zijn dat je foto te groot is (maximaal 2 MB) of niet het jusite bestandformaat. We accepteren JPG, GIF en PNG bestanden. Het kan ook zijn dat je het maximaal aantal foto's al hebt geupload.

Is je foto van een toegestane grootte en het juiste bestandstype, maar kan je alsnog niet uploaden? Neem dan even contact met ons op.

Veiligheid

Geef nooit je e-mailadres, skype adres, bankrekening, prive adres, en dat soort dingen meer zomaar aan een wildvreemde. Als mensen plotseling om allerlei persoonlijke gegevens vragen meld ze dan met het waarschuwingsbord links op zijn/ haar profiel. Dit kan best wel eens niet in de haak zijn, en dat willen wij graag uitzoeken.

De persoon in kwestie ontvangt geen bericht van jouw melding.
Vrijwel alle leden op onze site spreken Nederlands. Ondanks onze 100% profielcontrole kan er iemand door glippen die minder fijne bedoelingen heeft met ons berichten systeem.
Meld dus deze persoon met het waarschuwingsbord links op zijn/haar profiel. Zodra wij je melding binnen krijgen gaan we hier mee aan de slag.

De persoon in kwestie ontvangt geen bericht van jouw melding.
Op onze site kunnen wij je enigszins beschermen. Buiten onze site hebben wij geen enkele invloed en ben je overgeleverd aan een stuk minder bereikbare dienstverleners (zoals skype, e-mail, noem maar op).

Wij adviseren om minstens 2 tot 3 weken te wachten voordat je met iemand contact hebt buiten onze site om. Dit doen we niet om je hier te houden of vanuit eigen oogmerk, maar uitsluitend om je te beschermen.

Privacy

Ja. Onze site is gratis maar wel helemaal publiek toegankelijk voor zoekmachines. Zo komen wij kostenloos aan nieuwe bezoekers.

Moestuin planner

Neem even contact met ons op. We gaan de door jou gewenste groente/ fruit of kruiden dan zo snel mogelijk aan ons systeem toevoegen.

Om een moestuin aan te maken ga je naar Moestuin planner. Hier kan je je moestuin een naam geven, en de maat van je tuin opgeven. De volgende stap is het uittekenen van je zaaivelden.


Let er hierbij op dat je niet 1 groot veld met moestuin kan maken, maar dat je het dient op te delen in vakken. Als je in je eigen tuin geen bestrating hebt tussen de vakken in kan je deze tekenen met een zandpad of gras laten. Hou vooral de tips rechtsboven in de gaten.

Waarschijnlijk heb je maar 1 veld aangemaakt. Deel je veld op in kleinere veldjes door ze te scheiden met bijvoorbeeld een zandpad of tegels. In de praktijk zal je zien dat dit op je echte tuin ook prettig werkt.

Als je een moestuin hebt aangemaakt, en je daarna registreert kan het gebeuren dat je moestuin ineens is verdwenen. Geen nood, ze worden altijd opgeslagen. Neem even contact met ons op, we sturen je dan je moestuin code. Deze kan je bij 'Mijn moestuinen' vervolgens toevoegen.