Houtsnippers (back to Eden)

Volkstuin omgebouwd van reguliere teelt naar Permacultuur mbv afdeklaag van fijne houtsnippers.zie video back to Eden: https://vimeo.com/28055108)

Omschrijving

Eind 2015 begonnen met het ombouwen van een deel van mijn groentetuin naar Permacultuur. Er zijn 3 vakken van 7X6 meter omringt met hardhouten kantplanken van 20cm hoogte. Op de bodem van deze vakken is als eerste karton neergelegd zodat alle bestaande teeltaarde bedekt werd. Hierna is alles afgedekt met een flinke laag stro van 7 cm. Als laatste gaas op het stro gelegd zodat er niets kon wegwaaien. Begin maart van 2015 11 m3 grof gezeefde compost opgebracht en het middelste vak afgedekt met worteldoek en de twee buitenste vakken afgedekt met 5 cm fijne houtsnippers.
In het vak met worteldoek komen de aardappelen en een jaar later de aardbeien.
In augustus afgelopen jaar nieuwe aardbei stekken geplant in middelste vak in de gaten va het worteldoek.

Groepsforum

ervaringen met houtsnippers

Naar beneden
26 Feb 2018 om 19:09
Ik heb ook de filmpjes van Back to Eden gezien. Ze spreken mij erg aan. Ik heb in elk geval in mijn kasn1 m2 en 1 bed 1m2 met houtsnippers bedekt (15 cm) en ben benieuwd hoe het zal gaan. Mogelijk houden ze ook de slakken op afstand.
7 Sep 2018 om 19:15
Ik ben nu zo'n 3 jaar bezig op die manier te werken, de slakken moet ik er voorlopig nog bij nemen maar mijn planten hebben er minder last van dan bij de buren. Ook veel minder water moeten geven. Alles komt wat later op gang dan bij de netjes kale wisselteelt moestuintjes maar de uiteindelijke oogst is minstens even groot. Geduld hebben is de boodschap.
Naar boven
Je hebt geen rechten om in deze groep te reageren.

Activiteiten binnenkort

Deze groep heeft geen komende evenementen

Leden