Surinaamse groenten

Naar beneden
29 Mar 2015 om 15:19
Hoi allemaal,

Zijn er mensen die ervaring hebben met het telen van groente uit Suriname? Is het mogelijk om bijvoorbeeld de zaaikalender uit te breiden met deze specifieke groente. Ik zelf plant maar relatief weinig de zogenaamde Hollandse groenten. Ik heb bijvoorbeeld wel een oud bonenras Jacob's Kettel genaamd. Mocht er animo voor zijn dan kunnen we misschien een keer ruilen.

Groetjes Rene
31 Mar 2015 om 22:06
Teel je de Surinaamse groente in de volle grond of heb je grote kassen? Volgens mij houden ze wel van een beetje warmte en zijn de Nederlandse zomers vaak een maand, misschien wel twee, te kort.
6 Apr 2015 om 12:00
Hoi Bianca,

Ik teel de groente in de volle grond, het lukte mij vorige zomer om wat Surinaamse groente te kweken. Dus het kan wel, mits het weer natuurlijk meewerkt. Was vorige zomer ook wel iets te laat om de groente te telen, ben nu al aan het voor trekken in de vensterbank, dus hopelijk begin mei in de volle grond en dan moet het volgens mij goed komen.
6 Apr 2015 om 22:37
Voor laag blijvende gewassen ( tot ongeveer 60 cm.) vindt ik vliesdoek ideaal om de warmte langer vast te houden en tegen wind en regen. Boogjes neerzetten van pvc buisjes en daar overheen het dunste vliesdoek gebruiken. Deze laat het meeste licht door en is het goedkoopst. Als je het doek vastlegt met stenen, kun je het wel 2 à 3 keer gebruiken. Als je het doek met pennen vast gaat zetten, is de kans groot dat het gaat scheuren.
7 Apr 2015 om 20:04
Dank je wel voor de tip, ga overmorgen een tunneltje neerzetten voor de bonen en spitskool, hopelijk gaat dat goed komen. Het weer werkt tot nu toe mee.
Naar boven
Je moet ingelogd zijn om hier op te kunnen reageren