Bemesting

Naar beneden
29 Jan 2016 om 16:50
Als er in de plantengids staat geen mest geen kalk bij bijvoorbeeld wortels moet je dan helemaal niets aan de grond doen ook geen compost?
22 Feb 2016 om 18:23
Beste Mirjam,
Naast kalk en mest hebben planten ook andere stoffen nodig vooral magnesium en kalie. Met "geen mest" wordt meestal bedoeld geen VERSE mest want dat trekt vliegen aan (ook de wortelvlieg) Compost kan echt geen kwaad en is zeker goed voor alle planten. Wil je zekerheid laat dan eens een bodemtest uitvoeren. Een goede test van pokon is bij het tuincentrum te koop voor 19,95. Na enkele weken krijg je een bemestingsadvies. Ik kan je uit ervaring verzekeren, dat werkt fantastisch!!
28 Apr 2016 om 00:01
Hoi Miriam, Compost kan altijd mits deze goed verteerd is. Als je een eigen composthoop hebt en daar ook restanten van wortelen op gooit, kun je deze beter nog een jaar laten liggen in verband met de wortelvlieg. Als je wisselteelt toepast is het handig de wortelen te zetten op de plek waar vorig jaar de vruchtgewassen stonden. Voor wortelgewassen kun je Vinassekali gebruiken voor een goede gezondheid. Alles met mate.
Naar boven
Je moet ingelogd zijn om hier op te kunnen reageren