Lente-ui is dood gegaan

Naar beneden
19 Jun 2015 om 10:43
Hoi,

Ik ben dit jaar voor het eerst aan het moestuinieren geslagen met vooral de zaadjes van de AH-moestuintjes. Gaat best aardig! Ik heb al andijvie, diverse soorten sla, broccoli en wortels kunnen oogsten.

Ik tuinier redelijk volgens het principe van de makkelijke moestuin, ik heb moestuinbakken (van de boerenbond) van 1m x 1m op tafels met makkelijke moestuin mix erin. Eigenlijk doet alles het hierin prima. Alleen mijn lente-ui is dood gegaan en het is me niet duidelijk hoe dat komt. Ik dacht even dat ze teveel schaduw van de broccoli hadden, dus daar wat bladen van weg geknipt, maar dat mocht niet baten. Het lijkt dat ze vanuit de grond dood gaan. Ik zie helemaal niets van beestjes oid, dus snap het niet zo goed. Het lijkt dat de prei die in dezelfde bak maar in andere vakken staat het ook minder goed doet. Ben dus een beetje bang dat ik die binnenkort ook zo op kan pakken omdat de wortel weg is. Iemand die een idee heeft wat het zou kunnen zijn?
Alvast super bedankt!
19 Jun 2015 om 12:31
Misschien was de grond te vochtig en zijn ze gaan rotten?
21 Jun 2015 om 22:23
Dat zou inderdaad best kunnen, ik geef iedere avond flink water en toen ik zag dat ze het minder goed gingen doen heb ik ze zelfs meer water gegeven :o Was bang dat ze het daarom niet deden. Zou een goede verklaring zijn en op zich best aardig op te lossen ;)
30 Jul 2015 om 09:58
Lente-uit moeten niet te vochtig staan, dan versnotteren ze weg
5 Aug 2015 om 11:44
Oke, helder! Weer wat geleerd :D
Naar boven
Je moet ingelogd zijn om hier op te kunnen reageren