Moestuin kopie t.b.v. gewasrotatie

Naar beneden
10 Aug 2015 om 14:08
Om alvast voor het volgende jaar te kunnen plannen zou het enorm handig zijn om een kopie te kunnen maken van de tuin van dit jaar en daarin alvast te gaan puzzelen met wat waar moet komen te staan. Is er een manier om dat makkelijk te doen?

Handiger nog zou zijn als de beplanting niet gelimiteerd was tot een 1ste en 2de beplanting en het zou toe laten om een aantal meer opvolgende gewassen te plannen maar ik kan me voorstellen dat daar wat (programmeer)werk in gaat zitten.

Hoe plannen jullie je vruchtwisseling?
10 Aug 2015 om 14:55
Hey Jeroen,
goeie vraag! Een dezer dagen komt de functie vrij waar mee je volgend jaar aan kan maken. Hiervoor was de nieuwe todo lijst noodzakelijk om voor jou alvast te kunnen zien welke velden er bezet zijn nog steeds volgend jaar. Bijvoorbeeld met late boerenkool, die houden we dan volgend jaar er in voor je.

Je kan straks met 1 druk van de knop 2016 aanmaken, en hier in een nieuwe planning opnemen. De beplanting van dit jaar zal daar dan nog even in staan tot de eerst mogelijke oogst-datum van dat gewas.

We gaan op diverse manieren de vruchtwisseling aankaarten. Zo komt bijvoorbeeld bij aardappelen een melding dat je die beter niet in vakje x kan plaatsen als je die daar in de dropdown selecteerd. Bij automatisch inzaaien doen we dat voor je. Welke vorm dit precies krijgt is nog niet helemaal duidelijk. Sowieso proberen we alle beplanting standaard niet 2 keer achter elkaar in het zelfde veld te doen, maar er zijn dus uitzonderingen die 4 jaar lang worden afgeraden.
Naar boven
Je moet ingelogd zijn om hier op te kunnen reageren