rode biet plantjes

Naar beneden
3 Nov 2015 om 10:26
Het is mij nog niet gelukt om de gekochte bieten plantjes zo te planten dat er ook na verloop van tijd bruikbare bieten aanzaten.
Zit dit in de manier van planten of misschien van de grondsoort.
Wie helpt mij hiermee.
11 Nov 2015 om 12:18
waarom krijg ik geen antwoord??
19 Nov 2015 om 21:55
Hallo Wim,

Een duidelijk antwoord is niet mogelijk om dat ik niet precies de situatie ken. Het is mogelijk dat er verkeerde planten of groenten in de onmiddelijke nabijheid staan en het is mogelijk dat ze in de verkeerde grondsoort staan. Bietjes houden van grond die een jaar hiervoor bemest is geweest, dus niet dit jaar. In principe maakt het bietjes niet erg veel uit wat er in de nabijheid staat maar o.a dille en ui versterken wel de groeikracht van de biet. Ik hoop dat je het volgend seizoen wat aan deze informatie zal hebben en je genieten kan van door jezelf opgekweekte bietjes.

Groet Jaap
29 Nov 2015 om 13:12
Hallo Jaap,

Dank voor je reactie en ik ga volgend jaar jou advies eens opvolgen.

Groet Wim.
22 Feb 2016 om 18:36
Beste Wim,
Ik vermoedt dat er sprake is van een kali-tekort in jouw grond, daar hebben kroten of bieten zeer veel last van en meestal blijven ze daardoor zeer klein. Waarschijnlijk blijven je worteltjes ook klein, als dat zo is kun je er vergif op nemen dat er onvoldoende kali in de grond zit.
Je kunt dat laten testen als je wilt maar dat kost je 20 euro. Je kunt ook gewoon kalimeststof kopen in het tuincentrum (kost ongeveer 6,00 euro) en het werkt zeker 5 jaar door. Verder is het bij bietjes belangrijk dat je ze niet te dicht zaait of goed verspeent. Bietjes minimaal 7 of 8 cm uit elkaar zetten in de rij en 20 cm tussen de rijen.
Groet,
Leo
13 Mar 2016 om 14:03
hallo Wim,

de bietjes die je koopt zitten vaak met drie plantjes in zo'n kluitje; ik zelf zou je aanraden een keer zelf te zaaien ( kan gewoon in de volle grond) en anders zou ik die gekochte kluitjes een nachtje in het water weken, dan heel voorzichtig de plantjes van elkaar losmaken en dan goed uitplanten
succes ermee en ik hoop voor je dat ze het nu wel doen want bietjes.....ik lust ze wel twee keer in de week, zo lekker!
27 Apr 2016 om 23:30
Hoi Wim, Hopelijk gaat het je dit jaar lukken met de bietjes. Gewoon zelf direct zaaien in de volle grond gaat vaak beter dat uitplanten.
Bieten staan niet graag naast, Aardappel Bonen Prei Tomaat Wortel. Ook is het beter niet te zaaien op een plek waar vorig jaar, Bloemkool Boerenkool Broccoli Chinese kool Rode-Groene-Wittekool Koolraap Koolrabi Mizuna Paksoi Palmkool Radijs Rammenas Rapen Spruitkool heeft gestaan. Het beste zaai je op de plek waar vorig jaar de bonen stonden.
Naar boven
Je moet ingelogd zijn om hier op te kunnen reageren