Wortelgoed fruitboom

Naar beneden
27 Feb 2015 om 10:34
Hoe vergroot ik de kans op succes bij het planten van wortelgoed, en met name een fruitboom (pruim) die ik overweeg te kopen? Ik las dat een bepaald product werd aangeraden, dit zijn de bestanddelen: "Gemengd organisch bodemverbeterend middel rijk aan organische stof (22 %) op basis van op basis van
tuinturf, gecomposteerde naaldhoutschors, druivenpittenkoek, gedroogde kippenmest en gedroogde
koemest en opgekalkt." Dit meng je dan half om half met de grond. Verder las ik dat je wortelgoed niet meteen moet bemesten, en hier zit wel mest in maar misschien niet zoveel, en er is ook kalk toegevoegd. En zou een willekeurige compost zonder toevoegingen in een zak van het tuincentrum ook goed zijn (mijn eigen compost is nog niet klaar)?

Heeft het ook zin om wat grond van een andere fruitboom bij te voegen, voor de bodemorganismen of kan het wortelgoed dat prima zelf?

Dus: is het verstandig om deze compost mee te bestellen? En is er nog iets anders om de kans op succes te verhogen?
4 Mar 2015 om 16:39
Een van de tips die ik mee kan geven is: Zet de planten even een uurtje of 2 in een emmer water voor je ze plant. Of giet het gat vol met water, plant er in en dan 2 uur wachten. Dat kan natuurlijk ook.
Ik heb zelf een beetje kalk toegevoegd, mijn bodem is vruchtbaar genoeg, maar fruitbomen houden best van een beetje kalk in de winter. Dus, ik dacht, dat doe ik er nu maar even bij.
1 Apr 2015 om 16:50
Nog bedankt voor je antwoord :) Ik heb de boom voor ongeveer november gepland (zag dat ik al aan de late kant was toen ik de eerste post deed, najaar zou beter zijn), en dan ga ik het zo doen.
Naar boven
Je moet ingelogd zijn om hier op te kunnen reageren