ff voorstellen Mnr Proeven

Naar beneden
14 Apr 2015 om 14:38
Hallo allemaal,
Ik ben werkzaam als technisch consultant in de logistieke sector. Ik maak interfaces tussen onze software en die van externe partijen in xml, java en sql.
Als hobby's kook ik graag en ben gek op whisky.
Ben hier terecht gekomen op zoek naar een moestuin planner.. en deze hier bevalt me prima.. complimenten voor de makers.

Ik, of ik moet zeggen wij ,mijn vrouw en ik hebben al 15 jaar een kookblog. [ proevenenruiken.nl ] Wij prediken daar vaak dat je waar je kan zoveel mogelijk zelf moet maken of doen.
Dus zo min mogelijk kant en klaar pakjes etc in huis. Zoveel mogelijk het hele proces beheersen.Het vlees komt bij ons niet op de blauwe schaaltjes van de plaatselijke grootgrutter, maar dat kopen we ook groot in (zoveel mogelijk biologisch) en portioneren het zelf.
Ook gehakt, tartaar en worst maken doe we zelf.

Ik roep al jaren dat zelf groente,fruit etc verbouwen daar ook een stap in moet zijn, alleen hebben we geen tuin.
Ben enige tijd op zoek geweest naar een moestuin, maar dan kwam je op een wachtlijst of je moest een belachelijke som geld neer leggen voor een stukje grond ter grootte van een postzegel.
Sinds begin dit jaar hebben we met een flinke dosis geluk via via dan op 1 minuut lopen van ons huis een flinke lap grond ter beschikking, namelijk in de originele moestuin van het Kasteel van Rhoon. Nog een mooie locatie ook.

Met zijn vieren hebben we daar ongeveer een halve hectare. Ik zelf gebruik nu maar iets van 50 m4 omdat ik eigenlijk van toeten nog blazen weet als het om zelf groente verbouwen gaat.
Als ik het in de vingers krijg kan ik meer grond gaan gebruiken.

Koken kan ik dus wel maar van groente kweken weet ik niets, dus zal hier geregeld om advies komen.
Als tegen prestatie kan ik mensen helpen met de lekkere gerechten bij de zelf gekweekte groente...
15 Apr 2015 om 11:23
Leuk om te lezen, welkom!
16 Apr 2015 om 09:24
Fijn dat het toch is gelukt om een tuin te vinden, en dan nog zo dichtbij en op een kasteel! Groot gelijk dat je zelf je groente gaat verbouwen.
22 Apr 2015 om 23:20
Mooi verhaal. Dat is wel ff tuinieren op stand in een kasteelmoestuin :D Logistiek komt in de moestuin ook heel goed van pas.
Heel veel succes gewenst.
Naar boven
Je moet ingelogd zijn om hier op te kunnen reageren