Goedenavond!

Naar beneden
21 Apr 2015 om 22:10
Hoi ik ben Helen en heb al mijn hele leven (32jaar nu dus) zowat groene vingers.
Ik heb een aanlegde tuin met stenen en een paar stukken groen achter. hier probeer ik al de laatste 3 jaar groente in te kweken.
Paprika en courgette doen het niet goed. Tomaten wel maar komen met vlekjes omhoog. Een collega die heel veel moest zei dat de grond daar gewoon niet geschikt is. Dus voortaan dan in bakken :) Bonen en sla etc doen het wel goed op, alleen 2 jaar geleden had ik last van slakken, maar minimaal gelukkig.l En vorig jaar groeide alles schitterend om maar in de laatste weken plots hol te worden opgegeten door groene rupsen o.O echt balen!
dit jaar besloten voornamelijk op die plek stamerwten te telen. aardbei heb ik ook hoog staan en dar genieten we elke zomer wel weer van!
Ik heb dus uiteraard de AH moestuinen en alles is uitgekiemd bij mij, wel als laatst de bosaardbei die nog redelijk klein blijf...
Ik heb een m2 moestuin gekocht die de plek van de kinder zandbak gaat nemen. Heb er zin in! De kruiden doen we in potten. De paprika, cherry tomaatjes en de aubergine heb ik begrepen beter binnen kunnen blijven, dus dat gaan we ook zo proberen.
De kinderen genieten er ook zo van! Hopelijk knijpt de jongste alleen de aardbeien niet plat dit jaar haha. Tips en weetjes zijn altijd welkom! Ik ga ook voor netten zorgen dit jaar, hopelijk help dat ook!
22 Apr 2015 om 23:39
Vreemd dat de gewassen het niet goed doen op het stukje dat je gebruikt. Of er is iets met de samenstelling van de grond (teveel of te weinig voedzaam, ziekte) of er komt niet de hele dag zon? Courgette bv is in de regel een plant die het altijd doet op iedere grond, als er maar veel zon is. De groene rupsen zijn van het koolwitje. Een schattig vlindertje, maar niet in de moestuin.
Netten zijn altijd handig. Als je ze wilt gebruiken tegen rupsen ed, moeten ze wel heel fijnmazig zijn. Dus niet de groene of zwarte netten gebruiken, maar de witte (insectengaas). Deze zijn de duurste, maar heel effectief en jaren te gebruiken.
24 Apr 2015 om 10:35
Vorig jaar heb ik ook bosaardbeitjes gezaaid, ze groeien inderdaad langzaam. Ik merkte wel dat degenen die ik eing van het jaar had uitgeplant dit jaar een stuk groter zijn. Ik had nog wat reserveplantjes in potjes, en die zijn ienemienie gebleven.
Naar boven
Je moet ingelogd zijn om hier op te kunnen reageren