Hallo allemaal.

Naar beneden
26 Oct 2015 om 16:15
Hoi Allemaal,

Mijn naam is Sebastiaan en ik ben 35 jaar oud. Een jaar geleden ben ik begonnen met plantjes in huis planten omdat ze bij de Lidl van die zakjes met zaadjes verkochten voor heel weinig. Helaas hebben we geen tuin dus was het allemaal in de vensterbank en op ons hele kleine balkonnetje.

Omdat het allemaal nieuw voor me was heb ik niet heel veel van eigen product kunnen eten. De tomaatjes waren wat laat uitgeplant en ik had nog best last van bladluis, maar een paar potten augurken, wat komkommertjes en een aantal tomaten hebben we kunnen eten. verder zoveel sla als we op konden.

Omdat we beiden als droom hebben om een homestead achtig iets te hebben (waarschijnlijk in het buitenland ergens) willen we alvast genoeg ervaring opdoen om een beetje voor onszelf te kunnen zorgen. We zijn al begonnen met wecken, en zijn aan het kijken naar drogen van voedsel. verder kook ik graag, maar liefst zonder pakjes en dergelijken.

Natuurlijk kunnen we momenteel niet echt veel ervaring met groenten verbouwen opbouwen, dus hebben we ons ingeschreven voor een moestuin in Zeist. Deze week krijgen we er als alles goed gaat een van 100 m2 in de slottuinen van Zeist.
De moestuin planner van de pagina trok me naar de site, maar het delen van ervaringen, en de vragen die gesteld worden lijken ook een goede bron van informatie.

Misschien dat ik met hulp van jullie en deze site dit jaar wat komkommers, courgettes en tomaten aan familie kan geven omdat ze mijn neus uitkomen ;)
26 Oct 2015 om 16:33
Welkom!
Naar boven
Je moet ingelogd zijn om hier op te kunnen reageren