Voorstellen Vivian

Naar beneden
24 Jul 2017 om 12:03
Beste mensen,

Sinds begin 2017 heb ik een volkstuin van 250 vierkante meter. Ooit heb ik op een postzegel wat bonen en kolen gekweekt maar meer ervaring heb ik niet.
Nou dan stap je wel in het diepe! Het begon ermee dat ik in de wintermaanden een tuinhuisje probeerde te halen terwijl er dikke lagen sneeuw lagen. Maar goed hij staat nu. Ook heb ik er een klein terras omheen gelegd zodat er gezeten kan worden. Ik heb 3 hoofdpaden aangelegd met houtsnippers. Die zullen daar blijven. Het zijn eigenlijk 2 tuinen 1 van 100 en 1 van 150 vierkante meter. Ze worden door een sloot, waar ik een bruggetje overheen heb gelegd, gescheiden.

Terwijl ik die dingen aan het doen was had iedereen zijn tuin al omgespit. Dus om er vaart achter te zetten heb ik een grondfrees gehuurd. De tuin was afgedekt geweest dus onkruid zat er zo goed als niet. Pennen zaten er ook niet, het werkte prima.
Maar toen ik dat geregeld had groeide bij de buurman de boontjes al omhoog.
Zo verliepen de eerste 6 maanden. Ik liep elke keer net iets achter de feiten aan.

Mijn tip voor andere mensen die willen beginnen zou dus zijn om in oktober/november een tuin te beginnen. Dan is alles klaar als er echt gezaaid moet gaan worden.
Ook is een kleine kas aan huis slim waar je dus plantjes op kunt kweken.
Als kan je zaken als bloemkolen, palmkool, koolrabi, broccoli en witte kool prima op een zaaibed zaaien.

Maargoed... een beginner ben ik dus. Dus ach een zakje bloemkoolzaad, groene kool, palm kool kun je er toch helemaal in gooien?..... ja dat kan maar dan heb je wel een bloemkool of 60..... etc.

Maargoed veel aan het leren dus :) En ik geniet met volle teugen.

Ik samen met mijn vriend en twee bonuskindjes van 6. We hebben het er heerlijk naar onze zin.

Groetjes
Vivian
Naar boven
Je moet ingelogd zijn om hier op te kunnen reageren