Review: Karoo muurtuin

Reviews

Datum
Auteur
Statistieken
Reacties 1 Gelezen 3536
Delen
Facebook Twitter Google LinkedIn Pinterest Email

De webwinkel Hollands Glorie stuurde ons een Karoo Green Wall muurtuintje op, en wilde graag weten wat we hier van vonden. Vandaag dus als eerste in de nieuwe categorie Reviews: De Karoo Green Wall!

Het muurtuintje is een leuke aanvulling op een bestaande tuin, en ook erg leuk op een balkon of zelfs voor binnen! Je kan de Karoo verticaal aan de muur ophangen zodra je deze hebt gevult met plantjes. In dit artikel hebben wij een donkergrijze Karoo gevuld met 3 plantjes Tijm, 3 plantjes Salie, en 3 plantjes Oregano.

Het product

Het product wordt geleverd in een doos, zonder plantjes. Er wordt wel potgrond bijgeleverd, maar die kan wat droog zijn. Het kan nodig zijn om de potgrond in de Karoo te vervangen of te bevochtigen. Daarnaast wordt een mal bijgeleverd voor de positionering van de 2 schroeven waar de Karoo aan opgehangen dient te worden.

Karoo levering met potgrond

Uitgraven

Om je plantjes kwijt te kunnen dien je in de potgrond ruimte te maken, door er wat van uit te graven.

Karoo uitgraven

Plantjes planten

Vervolgens kan je plantjes in de Karoo planten. Let er hier bij op dat de flappen omhoog staan langs alle kanten van het plantje. Dit voorkomt dat de potgrond en je plantjes naar beneden vallen.

Karoo beplanten

Karoo beplanten

Rusten

Als je alle plantjes hebt geplant moet je dit geheel zo even laten staan. Het advies van Karoo is om dit minimaal 24 uur even plat te laten staan. Zoals je ziet is er bij ons vrij veel potgrond uit gegaan. De Karoo zit bij levering helemaal vol, en dat past natuurlijk niet helemaal.

Karoo laten rusten

Mal voor ophangen

Gebruik de kartonnen meegeleverde mal om de schroefgaten te bepalen die je nodig hebt om de Karoo op te hangen. In ons voorbeeld hangen we hem buiten op, maar dat kan ook heel goed binnen!

Karoo Mal

Ophangen

Nadat je de Karoo 24 uur heb laten rusten kan je hem ophangen!

Karoo opgehangen

Conclusie

De Karoo is super handig in gebruik, zeker als je weinig ruimte hebt, dus ideaal voor mensen met alleen een balkon. Ook heel geschikt om je kruiden in de keuken te houden of om je woonkamer op te fleuren. Een heel origineel en mooie manier van micro-moestuinieren.

Een klein puntje van aandacht: Bovenaan de Karoo is een gootje dat, als je er water in giet de plantjes allemaal van water moet voorzien door een handig systeem. Dat werkt niet altijd even goed dus ga er niet blind van uit dat je plantjes allemaal voldoende water krijgen op die manier.

Hier kan je de Karoo Green Wall kopen

1 Reactie

19 Jul 2015 om 08:51ach ja, weer een bedrijf die handig inspeelt op de ideeen van anderen. kijk eens hier, of ergens anders en je zult zien dat mensen hier al n aantal jaren mee bezig zijn en zonder al te hoge kosten aan materiaal: http://www.ecoweetjes.nl/huis-tuin/hoe-maak-je-een-verticale-tuin/

Reageren


Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.
Log boven aan de pagina in of registreer je hier.