Review: Turfbakjes voor opkweken

Reviews

Datum
Auteur
Statistieken
Reacties 0 Gelezen 6180
Delen
Facebook Twitter Google LinkedIn Pinterest Email

Eerder dit jaar heb ik van Warentuin.nl een set kweekbakjes opgestuurd gekregen met de vraag of ik deze eens zou willen testen. Natuurlijk wil ik dat! Een mooie aanvulling op onze reviews categorie: Turfbakjes voor opkweken, hoe werkt het en is het product aan te raden?

Wat zijn turfbakjes?

Turfbakjes zijn kleine vierkante of ronde bakjes gemaakt van samengeperste houtvezels, turf en kalksteen. 

Hoe gebruik je turfbakjes?

Turfbakjes zijn te gebruiken voor het opkweken van groente en fruit, en maken het makkelijk je voorgekweekte plantjes direct in de grond uit te zetten. De Albert Heijn heeft laatst met de AH mini moestuin een soortgelijk product meegeleverd. 

Stap 1: Zaaien

Wij hebben nogal wat zaaiwerk aan het begin van elk seizoen dus we beginnen met het uitzetten van de bakjes. 

Turfbakjes uitzetten

Als je voor een bepaalde groente niet een heel setje van 12 nodig hebt of als het geheel niet past op de plek waar je het neer wilt zetten kan je de turbakjes breken. Let wel op: Je kan ze niet los neerzetten dan vallen ze om.

Turfbakjes breken

Zaai je groente in door een bodempje aarde neer te leggen, hier je zaaigoed in te leggen (beetje aandrukken) en dan af te dekken met een beetje aarde.

Turfbakjes zaaien

Turfbakjes zaaien

Turfbakjes zaaien

Stap 2: Zaaigoed wegzetten

Ik heb een foto gemaakt van al mijn zaaigoed toen ik het ging weg zetten in de kas. Dat heb ik gedaan om achteraf te kunnen weten wat waar in staat. Je kan het natuurlijk ook met bordjes aangeven.

Mijn zaaigoed staat in een plastic tunnelkas, en daarin nog in kleine plastic kasjes. Zo ben ik er zeker van dat m'n zaaigoed warm genoeg blijft.

Turfbakjes zaaigoed

Stap 3: Uitzetten van zaaigoed

Na een paar weken zijn de plantjes groot genoeg om uitgezet te worden in de volle grond. In ons voorbeeld zetten we tuinbonen uit. 

Zaaigoed opgekomen

Je kan aan de onderkant van de turfbakjes te worteltjes er al doorheen zien komen. Dan is je zaaigoed vaak wel klaar om uitgezet te worden.

Worteltjes van nieuwe plantjes

De turfbakjes kan je in z'n geheel in de grond zetten. Ze zijn biologisch afbreekbaar.

Uitgezet zaaigoed

Conclusie

Ik ben erg te spreken over de bakjes. Ze zijn makkelijk in gebruik en niet duur. Een prima product! Zorg er wel voor dat je meerdere maten in huis hebt. Ik vond de bakjes van 4x4 net iets te klein voor de tuinbonen. Je kan turfbakjes hier kopen. Bedankt Warentuin voor deze leuke actie!

0 Reacties

Reageren


Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.
Log boven aan de pagina in of registreer je hier.