Van AH moestuintje naar de echte moestuin (3)

Moestuin tips

Datum
Auteur
Statistieken
Reacties 5 Gelezen 8119
Delen
Facebook Twitter Google LinkedIn Pinterest Email

Ik hoor het je denken: "Jaja, nu weten we het wel met de AH Moestuintjes, die hype is alweer over". De AH is inderdaad uitgehyped met de mini-moestuintjes, maar ben jij dat ook? Of je mini-moestuin nu plantjes allemaal nog leven, of dat ze inmiddels al in de kliko zijn beland: Het seizoen is pas net begonnen, en ook voor jou is er hoop! Ons laatste (beloofd!) artikel over de AH Moestuintjes: En nu verder de moestuin in!

Waarom zijn mijn AH moestuin plantjes dood/ misvormd?

Het kan natuurlijk zijn dat ze nog leven, maar over het algemeen horen we dat de meeste mini moestuintjes wel overleden zijn. Hoe kan dat? Dat kan een aantal redenen hebben. De meest logische reden is dat voor elke plant een specifieke plantperiode en zaaidiepte bestaat. Wanneer en hoe je bijvoorbeeld worteltjes moet zaaien staat per soort vermeld in onze Plantengids. Dit geldt ook voor alle andere plantjes in de moestuintjes van de AH. Maar: De Albert Heijn heeft ze allemaal tegelijk meegegeven, en daarbij niet vermeld dat het zaaien van bijvoorbeeld radijsjes het beste in april in de open grond kan en niet met 25 graden in jouw vensterbankje in februari. Veel mensen zien deze dus als sprietjes de lucht in schieten, en niet mooie ronde bolletjes vormen. 

En hoe verder als mijn AH moestuintjes nog wel leven?

Als je AH moestuin plantjes allemaal nog leven kan je het beste even checken of je ons voorlaatste artikel al hebt gevolgd, namelijk het artikel over verpotten. Hierin staat een eenvoudige handleiding voor het verpotten naar grotere potjes.

Toch een moestuin(tje) houden is geen probleem!

Helemaal vanaf scratch beginnen is een goed idee als jouw moestuin plantjes niet meer te redden zijn. Geen nood, het ligt zeer waarschijnlijk niet aan het gebrek aan groene vingers bij jou, maar de AH mini moestuin was natuurlijk allereerst een aandachttrekker van de Albert Heijn, en daarna pas daadwerkelijk een zinnig product voor jou als consument.

Als je als beginner toch verder wilt gaan met een moestuin, of dit nu 1 m2 is, een aantal potten, of dat je je hele achtertuin wilt gebruikten, raden we je aan deze gids voor beginnende moestuiniers eens te volgen. Maak lekker wat grond beschikbaar, koop een aantal goede zaden (online bijvoorbeeld bij Bakker in Hillegom kortingscode: JG voor 10% korting) en ga aan de slag met onze beginners gids. 

Heb je nog vragen over planten, zaaien of andere vragen waarvan je het antwoord niet direct kan vinden? Registreer je gratis bij ons, en maak gebruik van de kennis van je mede-leden op het forum!

p.s. Op deze pagina vind je nog meer online shops en kortingscodes

5 Reacties

18 Apr 2015 om 14:15Het moestuin plantjes van de AH doen het bij ons goed. We hebben tot nu toe toch nog geluk gehad... we wachten namelijk nog op de peterselie, want alle anders (van de 20) zijn al ontkiemt. Verpot of los getrokken van elkaar (de moestuin app van jullie). We hebben zelfs plantjes uit een blikje gepland. dus wachten we rustig af of het allemaal tot groente groeien. We hebben vandaag de selderij, peterselie, bieslook, tijm, basilicum, dille, wortel, prei, kropsla, broccoli, rucola, lente ui en spinazie. De tomaat en komkommer komen uit het blikje
5 May 2015 om 16:19mijn Radijsje groeit volgensmij boven de grond, kan dat? Het is een korte dikke rode steel met steeltjes met bladeren eraan. Wat moet ik hiermee doen?
18 May 2015 om 20:42Dieper ingraven Marije!
22 May 2015 om 17:17mijn AH moestuin doet het best goed, radijsjes al geoogst de wortels lijken goed te gaan (staan nu in de m2 bak op balkon) zo ook de andijvie , rucolla, lenteui, prei, niet alles even florisant maar de tomaten, aubergine en paprika gaan ook lekker. ik heb de smaak te pakken en heb nu ook snack komkommers gezaaid.
26 May 2015 om 11:37Bijna alles van de ah moestuintje doet het goed..alleen de andijvie en de broccoli hebben het opgegeven. de sla is al eens geoogst en binnenkort kan ik al tomaatjes oogsten. hoelang duurt aubergine? mijn plantjes blijven klein ook al heb ik deze in een grotere pot overgezet

Reageren


Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.
Log boven aan de pagina in of registreer je hier.