ZelfGroenteKweken.nl lanceert Moestuin Planner

Algemeen

Datum
Auteur
Statistieken
Reacties 6 Gelezen 4516
Delen
Facebook Twitter Google LinkedIn Pinterest Email

Vandaag lanceert ZelfGroenteKweken de online Moestuin Planner. Met deze online tool kunnen gebruikers hun eigen moestuin uittekenen, en beplanting bepalen. Er is ook een mogelijkheid om de Moestuin Planner zelf willekeurig, of uit een selectie van groente, de moestuin te laten vullen. Natuurlijk kan de inhoud van elk veld ook handmatig worden bepaald.

Volgens Awex, de makers van dit online concept, is deze tool met name bedoeld om beginnende tuinders handvatten te geven omdat er wel wat bij een moestuin komt kijken. Het zelf kweken van groente is in opmars, en dit wil de websitebouwer ook graag ondersteunen. Om de gebruikers duidelijke richtlijnen te geven kan er gekozen worden om een wekelijks of maandelijkse todo-lijst per email te ontvangen, specifiek voor de moestuin van de gebruiker.

"Je kan als gebruiker zelf aangeven hoe groot je moestuin is, en wij verdelen deze dan in blokken van 30x30cm (1 stoeptegel grootte). Vervolgens kan de gebruiker zelf aangeven waar de velden vruchtbare grond, tegels, heggen, en andere zaken aanwezig zijn. De velden vruchtbare grond worden per stuk genummerd en deze nummering is ook terug te vinden in diverse lijstjes zoals de todo lijst per maand, of de overzichtslijst beplanting."

De moestuin planner is redelijk uniek, wij hebben nog geen andere planner kunnen vinden die geschikt is voor de moestuin. "In onze moestuin planner wordt volgend seizoen ook rekening gehouden met de beplanting die het afgelopen jaar heeft plaatsgevonden, tot wel 3 jaar terug. Voor sommige beplanting is het noodzakelijk een bepaalde circulatie te hanteren."

De moestuin planner is beschikbaar op zelfgroentekweken.nl/moestuin-planner en is op dit moment in Beta (test uitvoering). Er worden dagelijks nieuwe groentes toegevoegd, maar gelukkig zijn we nog ruim op tijd voor het komende moestuin-seizoen.

6 Reacties

8 Dec 2014 om 14:05Gaaf! Ik vind em echt geweldig werken. Ik had ook even snel gemeld dat de Aubergine er nog niet bij stond, deze werd direct toegevoegd. Fijn!
28 Dec 2014 om 20:20Ik ben ook aangenaam verrast met deze moestuinplanner. TOP!
7 Jan 2015 om 08:58Goed om te horen dat de planner jullie zo bevalt!
25 Jan 2015 om 10:34Hier ben ik al zeker een jaar naar op zoek, helemaal geweldig!
15 Feb 2015 om 18:56super moestuin planner echt geweldig makkelijk
20 Jan 2016 om 12:54Super om met de moestuin planner te werken. Ik ga voor het eerst een moestuin beginnen en dit is ideaal voor als nog niet weet welke gewassen elkaar moeten opvolgen en welke combinaties je moet vermijden.

Reageren


Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.
Log boven aan de pagina in of registreer je hier.