Moestuin beginnen


Moestuin informatie

Stappenplan moestuin maken

Moestuin stappenplan

1. Begin met het uittekenen van je moestuin in onze Moestuin Planner. Je krijgt dan een zaaikalender specifiek voor jouw moestuin. Je kan ook in de volgende stappen gebruik maken van de algemene Zaaikalender.

2. Maak de aarde die je wilt gebruiken onkruid-en wortel vrij en zorg dat deze wat luchtig is. Omspitten is mogelijk, maar misschien is even met de cultivator omwoelen al voldoende. Dat is een hark met 3 tanden die heel wijd uit elkaar staan.

3. Zorg er voor dat de aarde de juiste samenstelling heeft voor de groente die je op dit moment wil zaaien. Je kan deze stap als beginner ook overslaan, je haalt dan waarschijnlijk niet de ideale opbrengst van je groente en in het ergste geval slaat niet alles aan, maar het is begrijpelijk dat het toevoegen van kalk en/of mest aan je grond wel wat gedoe geeft. Kijk in ieder geval even naar de licht-plaats van je tuin. Kool mag gerust wat in de schaduw staan bijvoorbeeld.

Als je wel kalk / mest aan de grond hebt toegevoegd, meng dit dan goed door en wacht een week of 2 voor je verder gaat. Tussen bemesten en kalk toevoegen aan de grond moet ook minimaal 2 weken zitten.

4. Zaai de groente zo diep als omschreven in de Plantengids en gooi het gaatje weer dicht.

5. Geef wat water aan de zaadjes.

6. Klaar! Je hebt nu een moestuin!

7. Kijk weer even in de zaaikalender want elke maand valt er weer wat te doen!