De zaden voor 2015 zijn weer binnen!

In mijn tuin

Datum
Auteur
Statistieken
Reacties 3 Gelezen 2004
Delen
Facebook Twitter Google LinkedIn Pinterest Email

Yes! Ik mag van start met de categorie 'In mijn tuin!' In deze categorie schrijf ik over mijn persoonlijke ervaring met m'n moestuin. Ik hoop dat je er van geniet:

De zaden zijn weer binnen! Elk jaar weer een mooi moment, het moment dat de postbode je een doosje overhandigt dat gezellig rammelt als je het schudt. Dit jaar voor het eerst geautomatiseerd de moestuin vol gepland, dus dat wordt spannend. 

Met de moestuin planner heb ik eerst mijn tuin uitgetekend. Dat was een leuke klus, en goed om je eigen product ook eens van een gebruikers-perspectief te zien. M'n moestuin bij VtV het Spanningsveld is 360m2 groot, dus ik was erg blij dat ik de week er voor nog wat snelheidsproblemen had opgelost. Na het uittekenen van m'n tuin heb ik de planner automatisch de tuin laten inzaaien. Hierna heb ik wat velden aangepast. Er komen namelijk op specifieke plaatsen vaste planten, en dat wist de planner natuurlijk niet. Ook ben ik wat verrast geweest door een suggestie om chinese kool na de tomaten op dat veldje te plaatsen. Eerlijk gezegd plantte ik na de tomaten nooit meer wat op dat veldje, dus ik ben benieuwd of dat een goede keuze is geweest. We gaan het zien.

In het beplanting-overzicht zit tegenwoordig een knop: Zadenlijst uitprinten. Direct viel me als gebruiker iets op, er werd namelijk wel een aantal planten voorgerekend, wat op zich wel goed was, maar vaak zie je op een verpakking alleen het aantal m2 waar zo'n zakje voor dient. Dan is het voor mij een luxe dat ik de mogelijkheid heb op dit ter plekke op te lossen, dus ik heb ook het aantal m2 toegevoegd op de zadenlijst. De volgende uitdaging was dat de generieke benamingen in de planner (neem bijvoorbeeld Bieten (Herfst)) niet altijd overeenkomt met de benaming bij de zaden fabrikanten. Dus ik weer aan het werk en ook de 'zaaien vanaf' en 'oogsten vanaf' maanden op de zadenlijst toegevoegd. Nu werd het zo langzamerhand goed bruikbaar.

Met de uitgeprinte zadenlijst op m'n buro naast m'n trouwe kopje koffie en knuffelkat ben ik toen naar een van mijn favoriete webwinkels gegaan. (Ja lieve mensen bij de Bolster, gratis reclame, het bestaat zowaar). Daar heb ik het merendeel van mijn zadenlijst direct kunnen bestellen. Een aantal zaden op de lijst had ik nog, en een aantal zaden heb ik elders moeten kopen, omdat de zaai-en oogsttijden anders niet overeen kwamen en mijn schema dan in de war gaat. Ik heb nu al mijn zaden in huis, en kan de eerste zaai-acties, (in mijn geval Tuinboon onder glas) gaan uitvoeren. Top! Ik ben er helemaal blij mee.

3 Reacties

6 Jan 2015 om 21:02Ik loop nog ietsje achter zie ik wel. Ben nog bezig met het voorspel: zaden kiezen op een webshop. De zaden laat ik trouwens niet thuis afleveren. Ik ga ze zelf bij elkaar scharrelen bij Vreeken's zaden in Dordrecht, ook een erg leuke bezigheid. Groet Leo
7 Jan 2015 om 08:56Ah dat klinkt leuk inderdaad! Bij mij zijn er geen vergelijkbare winkels in de buurt helaas, maar online bestellen en thuis bezorgen vind ik dan weer geen probleem. Gebruik je ook de zadenlijst die je kan afdrukken vanuit je beplantingsoverzicht van je tuin?
13 Jan 2015 om 22:40Oeps, ik had de mogelijkheid voor een zadenlijst over het hoofd gezien :(

Reageren


Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.
Log boven aan de pagina in of registreer je hier.