Aardappelen langer bewaren

Moestuin tips

Datum
Auteur
Statistieken
Reacties 0 Gelezen 3763
Delen
Facebook Twitter Google LinkedIn Pinterest Email

Als je net aardappelen hebt geoogst zal het je niet ontgaan zijn: De oogst is al snel goed voor een wat langere periode dan dat je zou doen met een zak aardappelen uit de supermarkt. Hier volgen een aantal tips die je kunnen helpen bij het langer bewaren van vers geoogste aardappelen:

  • Bewaar je aardappelen op een droge plaats bijvoorbeeld een goed geisoleerde schuur, droge kruipruimte of trapkast.
  • Stapel niet al je aardappelen op, maar spreid ze een beetje uit. Als er frisse lucht bij kan blijven de aardappelen langer goed, bovendien hou je zo het overzicht op de aardappelen en worden de onderste niet zo snel beurs.
  • Controleer regelmatig je aardappelen op rotte exemplaren. Als er eenmaal een is begonnen met rotten of slechter worden, gaat het vaak snel bergafwaarts.
  • Zorg er voor dat er zo min mogelijk vocht in de buurt is van de aardappelen. Je zou desnoods een vochtvreter in de ruimte kunnen zetten waar je je aardappelen wil bewaren.
  • Wees voorzichtig met de aardappelen die je in de opslag hebt liggen. Ook tijdens het controleren van je lading is het belangrijk dat je ze zo min mogelijk laat stoten en stuiteren om ze zo lang mogelijk goed te houden.
  • Verwijder uitlopers zodra je ze ziet. Dit zorgt er voor dat er niet teveel energie verloren gaat van aardappelen die willen uitlopen en houdt je aardappelen rimpel-vrij.

Al met al moet je op deze manier een houdbaarheid van ergens tussen de 3 en 6 maanden wel kunnen halen. Dit is mede afhankelijk van het ras van je aardappelen. 

0 Reacties

Reageren


Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.
Log boven aan de pagina in of registreer je hier.